Spelare över hela världen vill gärna hitta system och taktiker för att kunna vinna mer pengar på sina favoritspel. Drömmen är att knäcka koden och kunna håva in säkra vinster varje gång du spelar. Finns det system som fungerar? Martingale-systemet (som nämns på förstasidan) används ofta inom roulette och även annan betting. Det fungerar att applicera när utfallet av ett spel bara är två stycken. Till exempel i roulette – röd eller svart. Systemet är också ofta använt inom sportbetting där det gäller att välja matcher med så jämna odds som möjligt. Systemet går i korthet ut på att du dubblar insatsen varje gång du förlorar.

Dubbel insats vid förlust

Eftersom spel med bara två utfall är slumpspel säger sannolikheten att du förr eller senare kommer vinna tillbaka dina pengar om du fortsätter göra insatser. Ju fler gånger du förlorar, desto större är sannolikheten att du vinner i nästa spel. Så säger i alla fall matematikens lagar. Genom att då dubbla insatsen varje gång du förlorar har du chans att vinna tillbaka dina insatser och även få en vinst. När du vinner börjar du om med din grundinsats. Spelare över hela världen förespråkar martingale-systemet och säger att de har vunnit pengar med hjälp av att använda det. Vissa riktigt stora summor.

Potentiella nackdelar med martingale-systemet

Precis som det finns många som är för att använda systemet vid spel, finns det många som inte tycker att det är ett system som fungerar bra. I teorin är det enkelt att dubbla sina insatser varje gång du förlorar men i praktiken kan det vara svårare. Det är inte ovanligt att förlora upp till tio gånger i rad, även om det sannolika är att du ska vinna och förlora hälften av gångerna. Även om du då börjar med bara 20 kronor i insats kommer du vara uppe i rätt stora belopp när du har förlorat tio gånger. Så se till att räkna på det innan du testar.